9. SIJEV DAN – ZDRUŽEVALNI DAN VSEH SIJEVCEV IN NJIHOVIH DRUŽIN

 

Sporočilo za javnost 

Ljubljana, 18. junija 2024 – Preteklo nedeljo je na Ravnah na Koroškem pred zavodom za šport potekal 9. Sijev dan, srečanje vseh zaposlenih, študentov in štipendistov v Skupini SIJ ter njihovih partnerjev in otrok. Pomemben del dogodka pa so bile tudi podelitve priznanj in nagrad naj inovatorjem, top naj sodelavcem in super jubilantom ter številne športno-družabne aktivnosti.

Tradicionalno srečanje je ob glasbi, zabavi, nogometnem turnirju, mini olimpijadi za najmlajše in drugih športno-družabnih aktivnostih združilo skoraj 4500 zaposlenih z družinami in štipendistov. Kot je povedal glavni podpredsednik Skupine SIJ Tibor Šimonka, taki dogodki močno povezujejo zaposlene, tako kot športni dogodki povezujejo ljudi iz različnih okolij: »Ko gledamo naše športnike na olimpijskih igrah ali nogometnem prvenstvu, čutimo kolektivni ponos in veselje, ki nas združuje kot narod. Tako kot športni dogodki, tudi naš Sijev dan ustvarja priložnosti za povezovanje, sodelovanje in krepitev občutka pripadnosti.« Naj ob tem spomnimo, da je Skupina SIJ že vrsto let sponzor Olimpijske reprezentance Slovenije.

Predstavniki vodstva Skupine SIJ in direktorji posameznih družb so na 9. Sijevem dnevu podelili tudi nagrade najboljšim inovatorjem, top naj sodelavcem in super jubilantom. S tem želimo poudariti, kako inovativni, zagnani in zvesti zaposleni soustvarjajo uspeh Skupine SIJ, ki veliko vlaga v moderno in okolju prijazno proizvodnjo ter tudi v lokalno skupnost. Močno povezanost z lokalnim okoljem je v svojih pozdravnih besedah izpostavil tudi župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Že v dopoldanskem času so člani Športnega društva SIJ in drugi zaposleni prekolesarili 25-kilometrsko turo v okolici Raven, tekači so se preizkusili v teku trojk, pohodniki pa so skupaj s Petro Majdič, ambasadorko Jeklene volje, prepoznavnega projekta Skupine SIJ, zakorakali v tempu nordijske hoje. Nepogrešljiv del spremljevalnega programa je tudi mini olimpijada za najmlajše, ki je bila v letošnjem olimpijskem letu še posebej veličastna. Na tekmovalno prizorišče so otroci v spremljavi olimpijske himne nesli olimpijsko baklo in olimpijsko zastavo skupaj z olimpijkama Petro Majdič in Urško Žolnir Jugovar. Zabaval nas je eden najboljših slovenskih stand-up komikov Tin Vodopivec, ki je z dovtipi dopolnjeval povezovalko programa Špelo Šavc, odlično vzdušje na plesišču pa je z glasbo različnih zvrsti zagotovila glasbena skupina Atlantix . 

---

Poleg Sijevega dne se v zimskem času družimo na belih strminah na Sijevih zimskih igrah, organiziramo novoletne zabave in praznične predstave z Dedkom Mrazom za otroke zaposlenih.

Za uspešno usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja smo v vseh družbah Skupine SIJ uvedli aktivnosti certifikata Družini prijazno podjetje. Med drugim nudimo izredni dopust za uvajanje otroka v vrtec, za spremljanje na informativni dan, za nego resno bolnega družinskega člana, izplačilo v višini minimalnih življenjskih stroškov ob rojstvu otroka, prispevek za nakup šolskih potrebščin ob začetku šolskega leta, decembra obdarujemo otroke do 14 let, poleti pa se bo več kot 140 otrok naših zaposlenih udeležilo brezplačnih letovanj.

Skrbimo tudi za promocijo zdravja na delovnem mestu. Med drugim je sodelavcem v Skupini SIJ brezplačno ali ugodneje kot sicer na voljo več različnih oblik rekreacije na vseh treh lokacijah, kjer delujejo družbe Skupine SIJ. Sodelavci in njihovi družinski člani se lahko vključijo tudi v Športno društvo SIJ, ki vsako leto izvaja programe s področja teka, kolesarjenja in nordijske hoje.

Zaposlenim v Skupini SIJ in njihovim družinskim članom omogočamo tudi hitrejšo in lažjo pot do kakovostnih zdravstvenih storitev brez dolgih čakalnih dob – dodatno zdravstveno zavarovanje pod posebnimi ugodnimi pogoji za vse zaposlene v Skupini SIJ in njihove družinske člane.

                                                                      

Več informacij:

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.

mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja

Korporativno komuniciranje

Telefon: +386 1 242 98 27

Mobitel: +386 41 313 532

E-naslov: sara.wagner@sij.si